top

Installatie van een waterverzachter

Voor een optimale werking van je CV-installatie, is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk kalkvorming aanwezig is in de leidingen, de verwarmingstoestellen en in de CV-ketel. Woon je in een gebied met hard water, dan kan het rendement van je installatie snel dalen ten gevolge van kalkvorming. Door een waterontharder te laten installeren, kan je dit vermijden. 

Het leidingwater in de gemeente Oosterzele is vrij hard. De gemiddelde hardheid in onze gemeente bedraagt 26 Franse graden met pieken tot over de 30 Franse graden. De ideale waarde is echter niet 0. De ideale hardheid ligt rond de 18 Franse graden. Alle leidingwater moet een bepaalde hardheid hebben.

Wat men doet met een ontkalkinginstallatie is het leidingwater tot op een bepaalde hardheid brengen zodat de kalkaanslag tot een minimum herleid wordt.

 

Kalkafzetting op uw kraanwerk manifesteert zich vooral wanneer we het water verwarmen boven 55 graden Celsius. Telkens we warm water gebruiken is ons kraanwerk onderhevig aan kalkafzetting.

Diezelfde kalkaanslag die ook uw dure boiler, gaswandketel, wasmachine, vaatwas, keukenboiler en leidingen kapot maakt.

Calcium, magnesium en ijzer zetten zich af op de beweegbare delen van uw kraanwerk. Dichtingen worden stroef, verpulveren en lekken. Knoppen en hendels komen vast te zitten, binnenwerken verslijten en breken af. Thermostaten geven niet meer de juiste temperatuur weer waardoor ze oververhitten en stuk gaan.

 

De firma RDG kan op maat van jouw waterverbruik een ontkalkinginstallatie plaatsen. Er kan gekozen worden voor een ontkalker met of zonder drinkwatermodule. De drinkwatermodule geeft de smaak van flessenwater aan uw leidingwater. Zo hoeft u geen water meer in te slaan uit de winkel. U kan tot €400 per jaar besparen op de aankoop ervan en je helpt ook het milieu een handje.

RDG sanitair en cv berekent voor u uw verbruik, komt langs om de plaatsingsmogelijkheden te bekijken, plaatst een voorfilter met drukregelaar en vervolledigt uw installatie met de voor jouw geschikte ontkalker.

De elektrische aansluiting en indienststelling gebeurt door technici van de firma Aquabest. Zij kunnen u ook een onderhoudscontract aanbieden zodat u zeker kan zijn van de betrouwbaarheid en zuiverheid van uw water.

Twijfel niet en kies de gepaste oplossing via RDG sanitair en CV in samenwerking met Watergenius/Aquabest.

Wilt u een professionele installateur onder de arm nemen om de klus te klaren en dit toestel voor u te installeren? Aarzel dan zeker niet om een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen. 

Terug